Družina

Zájmové vzdělávání se na naší škole uskutečňuje pravidelnou výchovnou, vzdělávací a zájmovou činností.

Školní družina organizuje zájmové vzdělávání především pro účastníky přihlášené k pravidelné denní docházce - je určena především pro žáky 1. stupně a děti z přípravné třídy. K pravidelné docházce mohou být přijati žáci 2. stupně.




Provozní doba ŠD

   ♦ ranní družina – před zahájením školního vyučování - probíhá v době od 6:00 do 8:00 hod.;
   ♦ odpolední družina – po skončení školního vyučování – probíhá v době od 11:30 do 17:00 hod. (z toho od 15.00 do 17.00 hod. probíhají zájmové kroužky).

Užívané místnosti
   ♦ ranní družina a odpolední družina – pro všechna oddělení v pavilonu ŠD.

Způsob evidence žáků navštěvujících ŠD
Podmínkou k přihlášení do ŠD je řádně vyplněná přihláška (§ 9 odst.4 vyhl. č. 74/2005 Sb.). Zákonný zástupce vyplní všechny požadované údaje včetně časového rozmezí pobytu dítěte ve ŠD (kdy přichází a odchází, ve kterých dnech ) a rovněž zda se tak děje za doprovodu jiné osoby (nutno specifikovat) či odchází-li dítě ze ŠD samo.

Vyplněné přihlášky jsou po celý školní rok uschovány u vychovatelek, rovněž tak i písemné změny v docházce dětí či sdělení o ukončení docházky do ŠD.

Podmínkou přijetí je splnění kritérií přijímání žáků do ŠD, ke kterým se vyjadřuje a potvrzuje zřizovatel.

Žáka je možno odhlásit pouze písemným sdělením zákonného zástupce.


Pro závažné a opakované kázeňské problémy je možno žáka z kolektivu ŠD vyloučit, a to pokud selžou všechny dostupné výchovné prostředky. O vyloučení z docházky do ŠD rozhodne ředitelka školy po projednání v pedagogické radě. Rozhodnutí o vyloučení ze ŠD sdělí ředitelka školy zákonným zástupcům žáka písemně s patřičným zdůvodněním.




Platba za pobyt žáka v ŠD

Úplata bude vybírána v zařízení, kde je dítě zapsané. Poplatek se vybírá v měsíci září za 1. pololetí, v lednu za 2. pololetí školního roku (bližší informace – viz Vnitřní předpis k úhradě úplaty za školské služby ve školní družině).



 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.